Hvad laver foreningen??

M.H.H.B. (i daglig tale “Borgerforeningen”) blev stiftet i 1907, og har det formål at arbejde for byens vel.

Foreningen arrangerer bl.a. et stort Heste- & Kræmmer Marked, som de lokale foreninger tjener lidt penge på ved frivilligt arbejde, bl.a. med at passe bar i øl-teltene, og sørge for P-pladser på de omkring liggende marker. M.H.H.B. står for selve markedet og arrangerer musik til teltene, stadepladser til kræmmerne og ‘Ankers Tivoli’ er på pletten, med masser af forlystelser og kæmpe hot-dogs, til både børn og voksne.

Pladsen som markedet holdes på – “RÆVEBJERG”, skal passes og plejes i årets løb, så derfor sørger M.H.H.B. for at slå græsset i græs-slånings-sæsonen, som ud over bestyrelsen også sker af nogle flinke medlemmer, som gerne hjælper til med foreningens forskellige gøremål.

Kræmmermarked

Foreningen afholder tøndeslagning for børn, til fastelavn, og det plejer at forløbe godt med mange sjove kostumer, og masser af slik og andet godt til børnene. Der er præmier til den bedst udklædte, Kongen og Dronningen.

I april arrangerer foreningen ‘REN BY’ i samarbejde med Danmarks Naturfrednings Forening. Vi mødes hos Mørkøv Maskinforretning, hvor vi opdeles i hold og tildeles et område i byen, så samler vi skrald i det pågældende område og bagefter mødes vi igen hvor foreningen byder på øl/sodavand og pølser m. brød.

I juni afholdes Skt. Hans bål på Rævebjerg, som efterhånden er blevet et hyggeligt arrangement, med mulighed for at købe slik og drikkevarer. Vi plejer at få et par lokale spillefolk til at underholde lidt og spille midsommervisen, når vi tænder bålet.

Fastelavn

Foreningen har også en flag-allé som sættes gennem byen ved større begivenheder, som. f.eks. konfirmationer. Desuden bliver det store flag hejst midt i byen, ved særlige lejligheder. Se Flagreglerne her.

Kontakt foreningen her, for informationer om leje flag og stænger.

Byens juleudsmykning, som i mange år har bestået af klokker og stjerner pyntet med gran, bliver bundet med hjælp fra byens befolkning, ved et hyggeligt julearrangement med gløgg og æbleskiver.
Bestyrelsen henter gran i skoven inden bindingen og efterfølgende bliver pynten sat op i byen og taget ned mellem jul og nytår.

Flag allé

Foreningen har en hal, til opbevaring af forskellige vogne og andet materiel, som bliver brugt til div. arrangementer. Disse ting skal holdes i form og derfor bruger foreningens bestyrelse en del tid på at vedligeholde – men jo flere der hjælper, jo mindre tid bruger vi…… Vi er altid glade for hjælp, så hvis DU har lyst at gi’ en hånd med, så kontakt os endelig.

Hvis du ikke har tid eller lyst til at hjælpe med arbejdsopgaver, er vi også glade for støtte i form af et husstandsmedlemskab, som er med til at finansiere de forskellige arrangementer vi planlægger. Du kan melde dig ind her.

Julepynt til Hovedgaden